lördag 28 februari 2009

Stämplar från Cherry Pie

Om en dryg vecka kommer jag att göra en beställning till Cherry Pie. På deras hemsida finns alla stämplar som går att beställa. Undrar om någon har några önskemål. Maila i så fall mig och berätta vilka stämplar du skulle vilja köpa på info@papprika.se. Inget köptvång alls, utan jag är mest intresserad av att ta hem det som ni, kära kunder, verkligen vill ha. Ni har sedan förtur på just de stämplar som ni önskar (inom en vecka från leverans).

Priserna:
B 35 kr
C 49 kr
D 49 kr
E 55 kr
G 65 kr
J 69 kr
L 75 kr
N 85 kr
P 95 kr
Q 105 kr
R 119 kr
S 135 kr

En stämpelplatta ca 13,5 x 18,5 cm kostar 299 kr.

Alla stämplar kommer helt omonterade.

onsdag 18 februari 2009

Veckans nyheter

Den 24 februari har vi fortsättningskurs i Scrapbooking. Det finns platser kvar på denna så passa på att fylla på med inspiration. Maila info@papprika.se

Bind-it-all har kommit in, både blå och rosa. Vi har sänkt priset till 795 kr på den rosa maskinen. Wire i flera storlekar och färger är också nyinkommet.

Nya stämplar från Inkadinkado:


Cirkelstansar i två olika storlekar 3,6 cm och 7,6 cm

Glöm inte heller minimaran fredagen den 27 februari. Se almanackan för mer information

lördag 14 februari 2009

Happy Valentine

Några Valentine-projekt från designteamet och en liten te-låda från Anna-Karin.



Carolinas Valentine-kort. Papper från Basic Grey "Bittersweet", vit cardstock, stämplar från Artemio som hon har maskat (motivet är egentligen textramar) och sedan embossat. Dessutom är det bollfrans, blommor, brads, färgade häftklamrar och en liten etikett som hon har skrivit "puss!" på.



Anna-Karin har altrat en te-låda. Klätt den med papper och satt på ett fint lås. Loopy-brads från Youdo och papper från Kaiser.


Carinas minialbum är gjort med en Overlay till fram- och baksida. Papper från Daisybucket delades i fyra delar så inte mycket material gick åt. Allt inbundet med Bind-it-all och vips - ett litet minialbum som present. Just detta var inte ett Valentine-album men sött som socker i alla fall.

Clara bjuder in till fika med ett litet minikonditori. Bakelserna är utklippta i ett papper från Diecuts with a view. Hur sött som helst!

fredag 13 februari 2009

Hooray!

Inget mer virus i datorn. Hemsidan fungerar och webshopen likaså.

Datorkrångel from hell!

Ledsen att hemsidan ligger nere, likaså webshopen. Jag har dessutom drabbats av megahaveri/virus i datorn och efter många timmars körande av 5 olika virusprogram kastade jag in handduken och fick tipset att ringa Telias support. Kostar 19 kr per minut, men max 299 kr. Än så länge vet jag inte om datorn är ok. Kör några sista scanningar nu och sedan en omstart. Så än så länge vågar jag inte öppna mailen för att inte smitta ner någon med spam.

Som lite plåster på såren för butikskunderna blir det halva priset på alla Valentine-papper och dekorationer imorgon - lördag 14 februari. För webkunderna kommer det lite erbjudande så fort shopen är uppe och fungerar.

Masker från Tim Holtz har kommit in idag och Medium cirkelstansar från Fiskars.

Ha en skön fredagskväll!

Jag lovade ju att visa...

Jag tänkte berätta vad jag gjorde med de här maskerna från Tim Holtz som jag demonstrerade när vi hade Söndagsöppet senast.

Först ser du framsidan till ett blivande album om en liten Spiderman. Bakgrunden är en rektangel av vit cardstock. I nederkant på den har jag klistrat på en bit svart cardstock som jag har rivit ena sidan på för att få en ojämn kant där den vita bakgrunden överlappas. Över nedre vänstra hörnet har jag sedan fäst spindelnätsmasken och mitt på min sida har jag fäst bokstavsmasker. Bokstäverna D, E och R fick överlappa spindelnätet lite. Jag målade över allt med röd akrylfärg. Man kan tänka på att dutta på färgen uppifrån runt maskerna så att de stannar i rätt läge. Maskerna är självhäftande men att måla med kraftiga tag sida från sida kan rubba dem. När jag målat klart tog jag bort alla masker. När färgen torkat helt fäste jag den största spindelnätsmasken över hela sidan. Jag tog en dyna med genomskinlig stämpelfärg (versamark) och tryckte den över hela sidan så att det blev rejält med stämpelfärg överallt där inte masken täckte. Sedan lyfte jag bort masken och hällde på ultra thick embossing pulver över hela sidan. Jag hällde tillbaka överflödet i burken och embossade alltihop med embosspistol. På så sett har jag fått ett svart/vitt och ett blankt/matt spindelnät på min sida.
Här har jag använt masker från setet med klockdelar. Klockan uppe i högra hörnet är en stämpel. Jag fäste maskerna på vit cardstock. Sedan tog jag distress ink på en stor textstämpel (Brev från Toscana, Reprint) och stämplade med den några gånger över hela sidan. Jag använde ett blendertool från Tim Holtz för att lägga på mer distressink i några olika nyanser runt och över kanterna på maskerna.

Här har jag fäst bokstavsmaskerna på bordet och sedan lagt en bit grönt mönstrat papper över och fäst det försiktigt med lite tejp så att det inte skulle flytta sig när jag jobbade med det. Sedan har jag sandpapprat över pappret med sandpapper på kloss så att bokstäverna träder fram.

Till den här layouten har jag gjort ett ”eget” mönstrat papper genom att stämpla med samma textstämpel och använda ett blendertool med distress ink över svirvelmasken från Tim Holtz. En annan kul dekoration från Tim Holts är den genomskinliga fragment tagen som hänger i det bruna bandet. Jag har målat ett hjärta med ljusblå perfect pearl på den. De kommer helt genomskinliga men jag har färgat den här blå. Finns i butiken nu!
/anni som är ständigt fastklistrad i någon av maskerna eftersom de är så kul

onsdag 11 februari 2009

Inkido

Papper och stämplar från Inkido har kommit. Bilder kommer inom kort!

måndag 9 februari 2009

Papprika goes west

...närmare bestämt till Söder på LC-mässan

Mer info finner du på deras hemsida.

måndag 2 februari 2009

Valentine!!!


Snart kommer årets stora kärleks-högtid!

Oavsett om man har en käresta/sambo/make/pojkvän eller inte så tycker jag att man ska uppmärksamma denna dag. I USA och England firar man på många sätt, men i Sverige ses dagen av många som ett "kommersiellt jippo". Själv gör jag gärna kort och ger bort till vänner, släktingar och framförallt barnen. De får också en liten present varje år - en nyckelring, penna eller något litet. Passa på att visa folk hur mycket det betyder för dig genom att skicka ett litet kort!


Onsdag den 4:e har vi Valentine-extra på Papprika. Designteamet finns på plats för att visa och demonstrera lite olika kort, askar etc man kan göra. Vi har lite special-priser och lotteri för att fira i förskott.

Så passa på att komma på onsdag kväll och pyssla med oss mellan kl 18 och 22.



Till valentinkortet har jag använt mig av cardstock, mönsterpapper Basic Grey "bittersweet", band, dekorhjärta, text utskuren med CraftRobo och hela kortet sprayades sist med Perfect Pearl för att få den glittriga effekten. (Carolina)

Korten överst har gjorts av mig, Malin. Jag har använt papper från Daisy Bucket på de två första tillsammans med bla skumgummibokstäver. Det andra har ett klistermärke samt ett chipboardhjärta från Bazzill samt Papper från Basic Grey. Det sista är olika hjärtan som är utstansade eller klippta för hand och papper från Flair Design.


söndag 1 februari 2009

Fina presentaskar att ha när man går bort är aldrig fel! Carolina har gjort en tårtbitsbox och ett litet kort/ask som perfekt rymmer en liten chokladkaka, ett par handgjorda kort eller kanske för den som vill ge bort pengar?!





Här har ni mallen till tårtboxen