fredag 31 oktober 2008

Halloween-öppet


Fredag den 31/10 firar man Halloween i USA och i helgen är det nog en hel del "busellergodis" runt om i Sverige också.

På Papprika har vi öppet som vanligt till kl 16 både fredag och lördag. Så kom och pyssla med barnen eller kompisen eller handla medan barnen roar sig på egen hand.

Välkommen!

Kurs - Gör ett bebisalbum på en kväll

Den 11:e november har Anni en kurs på här på Papprika där du gör ett bebis- eller barnalbum på en kväll. Vi utgår från Die cuts with a views söta barnpapper men du väljer själv vilken färg på cardstock du vill ha. Här har Anni gjort ett album till lilla Elvira med ett kort per månad under det första året. Det andra albumet innehåller istället bilder och information om Eriks "första gånger" - första leendet, första tanden, första biobesöket... Du anmäler dig till kursen på info@papprika.se







torsdag 30 oktober 2008

Veckans skiss

Här kommer en ny skiss att inspireras av. Vi vill gärna se hur du använder den! Skicka en blid på din layout eller ditt kort till papprika@live.se så kommer vi att visa upp den här. Storleken ska vara max 500 på den längsta sidan.

Malin har använt skissen till den här coola layouten. De tuffa Boys papperen från Kaiser scrapbook finns på papprika nu!

Carina har använt härliga nyinkommna papper från We r memorykeepers. Hon har dekorerat med punchinella som just anlänt och chipboard som är på ingående.



Clara har gjort en härlig layout som visar hur hennes familj ser ut en vanlig dag ;-)






tisdag 28 oktober 2008

Nyheter






Punchinella, bandförvaringslådor, halvpärlor, julpapper från WeRMemorykeepers, döskallepapper från Kaiser, Brayer till stämpling, Nya inspirationsböcker och mycket mer.

Tips

Eva tipsar om en länk till en sida på QuicKutz där du lätt kan ladda upp alla dies du har för att sedan skriva ut dem. Antingen för sätta bilden på fickan i din förvaringspärm så du ser vilken die som ska ligga var eller för att göra ett bildregister över de dies du äger. http://www.quickutz.com/qk2/accessories/referenceCard.aspx

Glöm inte att vi gärna vill se vad du skapat utifrån vår skiss i torsdags. Skicka in ditt bidrag i storlek max 500 som största bredd till papprika@live.se!

onsdag 22 oktober 2008

Gör en layout inspirerad av vår skiss!

Ibland kan det vara skönt att ha en skiss att kika på och inspireras av när man gör sin layout. På torsdagarna framöver kommer vi att presentera fler skisser och vi vill gärna se vad ni skapar utifrån dem. Skicka in en bild på din layout till papprika@live.se senast vid midnatt nästa onsdag, vecka 44. Den längsta sidan får vara max 500 pixlar. Vi kommer att visa upp ett urval här i bloggen så att vi alla får än mer idéer till vårt skapande.
Här kommer veckans skiss:

Och här kommer två exempel på hur tjejerna i designteamet har tolkat skissen:

Anna-Karins layout "Morfar och jag".



Anni har gjort en layout med höstiga papper från Prima och Fancy Pants som finns i butiken.


Nu vill vi se hur du tolkar skissen. Välkommen med ditt bidrag!

tisdag 21 oktober 2008

Tisdag med ett tips från designteamet

På tisdagarna kommer vi i designteamet presentera våra scraptips här i bloggen. De kommer att handla om allt möjligt, små tips, roliga tips, smarta tips, färgglada tips...

Veckans tips kommer från Clara: -En kul 3-D effekt får man om man fyller i konturerna runt en skriven text med en annan färg. Här har jag använt en soufflépenna till min rubrik "flyga drake" och ritat runtom med en svart marker. Prova att göra detsamma med akrylfärg på pensel eller varför inte en bred överstrykningspenna?

Håll ögonen öppna på torsdag för då återkommer designteamet här i bloggen och vi vill se hur just du inspireras!

onsdag 15 oktober 2008

Fullspäckad vecka

Nästa vecka har vi ett fullspäckat schema.

Nyinsatt nybörjarkurs i Scrapbooking tisdag den 21:a kl 18-21. Platser finns kvar!!!!

Onsdag den 22:a har vi Halloweentema med en massa inspiration från designteamet. Ett härligt Halloweenkit finns att köpa för er som vill vara med. Ingen bokning behövs!

Tordagens kurs i Distress/ageeing är tyvärr full. Vi får boka en ny till nästa termin för er som har missat detta.

måndag 13 oktober 2008

Clara presenterar sig


Jag heter Clara och är 34 år (snart)
Jag bor med min familj som består av Glada Stefan, söta Alfred snart 5 och Alva- alias Pippi Långstrump -snart 3 i ett radhus i Vällingby som sakteliga renoveras när andan faller på.
Efter 4 års konstutbildning jobbar jag lite oväntat på ett försäkringsbolag, men det är lite kul på sitt sätt.

När jag var gravid hängde jag en del på Föräldranätet och där upptäckte jag scrapping. Det tog mej säkert ett halvår att ta mej de 500 metrarna till papprika, men sen var jag fast.
Min Scrapstil är lite rörig och lekfull med inslag av ganska strama linjer och mycket färg.
Mitt viktigaste vektyg är pennan, dels soufflè pennorna i knalliga färger och svarta markers i olika tjocklekar.

Mina idoler är Rachel Denbow och Elsie Flannigan som aldrig är ängsliga utan kör på helt brutalt.
Att tillhöra Parikas designteam är så kul så jag får spader, inte minst för att de andra tjejerna är så begåvade och roliga!

Vi ses på papprikas blogg!
Claras Halloween-girlang gjord av papper från Diecuts with a views halloweenpapper

fredag 10 oktober 2008

Malin på TV

För en evighet sedan så kom ett team från programmet Philofix och filmade mig på Papprika. Har väntat på att få se det, men missade självklart när det kom på Bolibompa. Men det går självklart att se på nätet. Här:

http://www.svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=80485&lid=puff_837636&lpos=extra_0

Kanske inte de roligaste projektet jag gjort, men ganska barnvänligt

tisdag 7 oktober 2008

Organisera mera!

Vilken scrappare älskar inte att plocka och sortera bland sina saker. Fint vill man ha det i scraphörnan eller scraprummet.

Clipitup har denna underbara ställning, kallad Simply Renee, som har plats för alla ark med thickers, klistermärken, påsar med ditt och datt. Se nu en stund på videon och läs sedan vidare...





Såja - nu blev du sugen va?

Kostar ?

429 kr för basen
249 kr för påbyggnadsdelen
79 kr för 10*10 cm kuvert (6 st)
99 kr för 15*15 cm kuvert (6 st)
59 kr för large Zip bags - 2 st 25*25 cm och 2 st 17,5*17,5 cm
49 kr för Small Zip bags - 2 st 12,50*12,50 cm och 2 st 5,6*8 cm
49 kr för extra clips
29 kr för extra tabs och labels
180 för överdraget - ett måste om man ska resa med den ;)

Förbeställningar sker till info@papprika.se För den som förbeställer betalas 50% i förskott. I gengäld får du 10% rabatt om du beställer både under- och överdelen. Beställningen vill jag ha senast den 20 oktober och leveransen tar drygt 2 veckor.

onsdag 1 oktober 2008

Nyheter man blir glad av...







Allt ligger under Nyheter v. 40 i webshopen.